[Ossm-members] Re: Fwd: Re: Re: Two Macedonias

Nikola Vanevski nino at postbank.com.mk
Tue Sep 28 12:56:57 UTC 2004


Ivan Stojmirov wrote:
 >
 > Fedora    12.58% (20)
 > Red Hat    6.29% (10)
 > Slackware 5.66% (9)
 > Mandrake 18.24% (29)
 > Gentoo 1.26% (2)
 > Debian 7.55% (12)
 > SuSE 35.85% (57)
 > Xandros 1.89% (3)
 > Некоја друга (коментар) 2.52% (4)
 > Уште не користам GNU/Linux (?!?!) 8.18% (13)
 >
 >
 >
 > Искрено, резултативе (особено овие на SuSE) ми се многу сомнителни. Баш
 > и не верувам дека гласањето било регуларно.  :-)
 >

Да, 60% корисници на Suse.... некако ептен неверојатно. Fedora+RedHat
можеме да ги ставиме на ист кантар па отприлика се изедначуваат со
Mandrake. Само, ако им дадеме црвен картон на Suse гласовите како
нерегуларни, остануваат многу малку корисници на Linux воопшто... :(More information about the Ossm-members mailing list