[Ossm-members] Xorg 6.8.1

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu Sep 30 12:15:13 UTC 2004


> Hello сакам да прашам дали некој има инсталирано xorg 6.8 од изворен код
> и дали може да се јават некои компликации ако го инсталирам (како на
> пример да не се дигне X). и пред се дали вреде да се инсталира како што
> викат дека е толку добар.

од source не, компликации нема што да се јават, разликите меѓу 6.7.0 и 6.8.1 
се во:
- решени bug-ови
- подобрени драјвери
- нов драјвер за тастатура - ова е единствената видлива разлика, ќе треба да 
го смениш драјверот за тастатура во конфиг фајлот од "keyboard" во "kbd".

- нови екстензии - само доколку ги користиш може да имаш проблеми, пошто 
Composite екстензијата (таа што прави вистинско транспаренти прозорци) сеуште 
не е стабилна и бара јака графичка со добра акцелерација. Со оглед дека овие 
екстензии не се користат од досегашните програми нема да имаш проблем.

-- 
дамјан

Actually, Microsoft is sort of a mixture between the Borg and the Ferengi.More information about the Ossm-members mailing list