[Ossm-members] ubuntu & kubuntu 5.04

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Fri Apr 8 13:14:50 UTC 2005


Дамјан wrote:
> Искочија ubuntu и kubuntu (KDE верзијата) 5.04.
> Наскоро и на http://mirror.on.net.mk ќе се појават.
> 
> Знае некој како и дали е лесно да се направи upgrade од предходната верзија?
> (го немам инсталирано затоа прашувам)

Би требало да можеш да го додадеш новото ЦД во /etc/apt/sources.list и 
после да направиш apt-get upgrade.

-- 
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free 
our minds.More information about the Ossm-members mailing list