[Ossm-members] ubuntu & kubuntu 5.04

Zlatko Trajceski zlat at bagra.org
Fri Apr 8 13:26:02 UTC 2005


On Fri, 2005-04-08 at 15:03 +0200, Дамјан wrote:
> Искочија ubuntu и kubuntu (KDE верзијата) 5.04.
> Наскоро и на http://mirror.on.net.mk ќе се појават.
> 
> Знае некој како и дали е лесно да се направи upgrade од предходната верзија?
> (го немам инсталирано затоа прашувам)

Не знам како оди тој процес со инсталационото ЦД, но бидејќи е Дебиан
базиран Убунту, најверојатно е можно.

Јас веќе подолго време го користам Хоари. Се префрлив многу лесно:
http://www.ubuntulinux.org/wiki/HoaryUpgradeNotes

Така да кај Дебиан системите подновувањето е навистина едноставно.


More information about the Ossm-members mailing list