[Ossm-members] Re: ��

Vladislav Bidikov bidikovi at unet.com.mk
Wed Apr 13 16:01:51 UTC 2005


Josip Dzolonga wrote:
> On сре, 2005-04-13 at 05:42 +0200, Зоран Димовски wrote:
> 
>>Помошта е секогаш добредојдена :) речникот е во PHP & MySQL. Кодот го 
>>има на страната па ѕирни
> 
> 
> На страната линковите не работат, не знам дали е ова само за мене
> (FireFox 1.0.2). Инаку, јас сум за гугл-лајк веб страна, а да се користи
> и AJAX методот нема да биде воопшто лоша идеја ( како што работи на
> пример Google Suggest и GMail , има готови библиотеки - пример
> http://www.modernmethod.com/sajax/ а и да искодираме нешто наше нема да
> биде проблем) со што би добиле на брзина, и на ефикасност ( а и саџест
> фјичр добро би ни дошол :)). Околу дизајнот на базата .. има доволно
> експерти за бази на листата, па нека помогнат :-). Јас сметам дека треба
> да личи отприлика вака :
> 
> - корисници (еден admin супер-јузер и обични корисници за да додаваат) :
> 	user_id, user_login, user_pass, user_passmd5, user_lastlogin,
> user_rights
> -  зборчиња ( е ова треба надобро да се осмисли ) 
> 	zbor_id, zbor_makedonski, zbor_angliski, zbor_izgovaranje, zbor_opis,
> zbor_avtor
> 
> Дополнително комплицирање не би требало, освен доколку се додај можност
> за повеќе јазици, со што би фигурирала уште една табела и уште две
> полиња кај табелата за зборчињата.
> 
> П.С. Јас сум да се изработи страната „од корен“, само што би ја
> импортирале старата база.
> 
> These were my 0,02$
> 

Jas napraviv dizajn od koren i 3 pati go prakav kaj zoki i niednas ne 
stignalo - bedna stvar. Zatoa ke vem olam nekoj po mail ili na ftp da mi 
stavi fajlot od recnigot st oe arhivata i ke probam odma da go 
implementiram ...

Inace zoki ne mi e jasno zasto samo so tebe ova so mailov go imam 
problemot ... ;-)

Inace mojot engin ima sugest feature (seuste vo blaga faza ali ima)

Pozdrav,

V.B
More information about the Ossm-members mailing list