[Ossm-members] Re: Инсталфест #2

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Apr 18 23:00:50 UTC 2005


Дамјан напиша:

>Само ќе ви оставам аманет/два, инсталирајте ubuntu/kubuntu избегнувајте 
>fedora/mandrake/suse. Ubuntu е добра, user-friendly дистрибуција, со добра 
>инфраструктура и community, а не е бета/тест верзија на скапата верзија на 
>OS-от.
>  
>

Тоа и беше муабетот, да се препорача Убунту на сите.

>ако стигнам деновиве може да добиете и slax-5.0.1 + mk
>(Божо каков статус има преводот на KDE-3.4 ?)
>Уфо, што точно сакаше да биде преведно во slax-от? (boot loader-от не може да 
>биде на кирилица)
>

Не се сеќавам што беше лошо ама знам дека пишав нешто (можда има у 
архива). Собери ги најновите преводи од CVS и би требало да е океј. :\

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list