[Ossm-members] Re: � Debian.

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Apr 19 11:48:18 UTC 2005


Georgi Stanojevski напиша:

>преводот или му напраиле форк и сега паралелно треба да се преведуваат? Уфо
>е по Розета нека праша.Ги поправив во Дебиан, ама незнам дали од Убунту го зимаат нон-стоп
>  
>

Постојатно го зимаат од Дебиан. Ако е преведен на Розета а во Дебиан му 
фалат стрингови, тогаш прават merge и го испраќаат преводот како таков 
до Дебиан а и они го користат. Вака би требало да функционира Розета, 
само проблемот е што сеуште не работи со полна пареа.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list