Re: [Ossm-members] Re: �2

Nikola Vanevski nvanevski at gmail.com
Fri Apr 22 11:53:05 UTC 2005


On 4/22/05, Dean Josevski <dean at integraeng.com.mk> wrote:
> 
> Дали некој овде има предлог за идна продажба на интерни хардверски
> модеми. Мислам некоја листа којашто постојано би се одржувала, а на која
> би биле актуелните модеми коишто можат да се најдат во МК, (а како
> хардверески ќе можат да работаат и со Linux). На соодветната страна би
> имало соодветни драјвери и објаснување за начин на инсталација и сл. На
> тој начин (како што рече: „пиљарите") индиректно би помогнале во
> правилно осмислување на конфигурациите.
> 

А дали некој во МК набавува хардверски модеми (освен екстерни)? Освен
кај Неоком ( и тоа US Robotics, со кои и онака работат по порачка), не
сум видел на друго место. Додуша, не сум ни побарал којзнае колку...

Овде морам да се извинам ако некој навредив со терминот „пиљари", ама
тоа води потекло од мои лични, многу лоши искуства со доста наши фирми
кои само гледаат да утрапат некоја конфигурација и мислат дека овде им
завршила работата...

-- 
Nikola Vanevski
Postpaid Billing Software Engineer
Cosmofon MTS.AD. - Skopje
GSM +389 75 400 322
Tel. +389 22 441 300


More information about the Ossm-members mailing list