[Ossm-members] Re: Инсталфест #2

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri Apr 22 12:37:22 UTC 2005


Зоран Димовски напиша:

> Mоето искуство со Кубунту беше УЖАС па не реков дека не е добар, што 
> да речам што КУнунту ми пагаше на секоја минута и не можеше да ми ја 
> конфигурира мрежната преку kcontrol. И после некои време kcontrol 
> воопште и да не ми го отвара. Со вакви проблеми на пример, до сега не 
> сум се сретнал во Мандрива.


Можеби Кубунту сепак не е средено како Убунту (прв рилис, не?). Затоа и 
ќе препорачуваме Убунту. Убунту нема ниеден сличен или било каков друг 
проблем.  И доста со дистро-војните! Ако сака некој мандрива, ќе му 
стаиме мандрива! Ако не ќе ставаме Убунту и тачка. Зоран ако сакаш 
инсталирај го Убунту и ќе се увериш дека нема никаков проблем. Додатните 
пакети ќе ги донесеме или јас или Златко и проблемот е решен.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list