[Ossm-members] Re: Pomos za Linux

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Wed Apr 27 10:23:58 UTC 2005Arangel Angov wrote:
> Dean Josevski напиша:
> 
>> Текстот го напишав јас, а со PlugIn сме договорени овој фајл да може 
>> да се копира и да се дистрибуира и преку други медиуми, на пример во 
>> идни The Open CD, на некој портал и сл.
> 
> 
> 
> фајл = датотека

Да. ;)

> 
> А како поточно да го извадиме од .pdf? :) Ако можеш испрати го на 
> Линукс.нет.мк ако не прати ми го на мејл, јас ќе го објавам.
> 
> 

Не знам зошто би го „вадел“ од pdf. Јас го имам посебно текстот во .sxw 
(од OpenOffice.org-Writer) формат, а сликите се посебно во jpg. Во 
PlugIn го средија .pdf фајлот (читај: датотеката), ;) така што јас би го 
оставил како што си е, зашто дечките салам си го средија, а така е 
„скоцкан“ да може многу лесно да се печати на А5 формат, како брошурче.

Поздрав,
Деан ЈошевскиMore information about the Ossm-members mailing list