[Ossm-members] Re: Pomos za Linux

ufo at linux.net.mk ufo at linux.net.mk
Wed Apr 27 14:22:28 UTC 2005


On Wed, 27 Apr 2005 15:59:02 +0200
 Зоран Димовски <decata at mt.net.mk> напиша:

> Знаеш дека тоа си има авторски права и мораш да го
> користеш името во оригинал. 

Чиви се авторските права над „ГНУ/Линукс“?? 
ГНУ/Линукс е комбинација од ГНУ (www.gnu.org) и Линукс (на
Линус Торвалдс). Ја не се сеќавам Линус Торвалдс да рекол
дека Линукс мора да се пишува на латиница. Една работа на
која што се сеќавам е дека според него се изговара Линукс а
не Лајнукс или како и да е...

Ако е така ко ти што викаш, Microsoft® треба да ги тужи
сите медиуми во земјава зашто секаде го пишуваат БАШ
„Мајкрософот“. М?

Извинете за енкодингот, приморан сум да одговорам од
вебмејл на Виндоуз.More information about the Ossm-members mailing list