[Ossm-members] Re: Pomos za Linux

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Wed Apr 27 21:41:43 UTC 2005


On Wednesday 27 April 2005 19:15, Дамјан wrote:
> > Да не ме свати Зоки погрешно ама во последно време нешто латиницава
> > почнува да ми боде очи. Така што и јас сум за „ГНУ/Линукс“...
>
> Во подолг текст мене поише ми се свиѓа латиница... 
Што подразбираш под подолг текст? Мислиш на текст во дијалози и сл.? Мене па 
таму _уште_ повеќе ми боде очи... Знам дека пред некое време дискутиравме 
дали некои поими треба да останат на латиница, ама ете...

> некако полесно се прави 
> разлика од другите зборови, т.е. нема шанси да се направи забуна на некој
> македонски збор со некој странски.
Сѐ е работа на навика.

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list