[Ossm-members] Re: Pomos za Linux

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Apr 27 17:15:10 UTC 2005


> Да не ме свати Зоки погрешно ама во последно време нешто латиницава почнува
> да ми боде очи. Така што и јас сум за „ГНУ/Линукс“...

Во подолг текст мене поише ми се свиѓа латиница... некако полесно се прави 
разлика од другите зборови, т.е. нема шанси да се направи забуна на некој 
македонски збор со некој странски.

Од друга страна, во UI-јата кога ќе видам латиница ме нервира страшно пошто 
личи како да не е преведено.

-- 
дамјан

              Reboot America.More information about the Ossm-members mailing list