[Ossm-members] Проблем со Gentoo

vanini vanini at mt.net.mk
Tue Aug 9 11:41:02 UTC 2005


Дали знае некој дали штотуку форматиран диск
обавезно се маунтува при следен рестарт и како да видам
кај е маунтуван.
Сакав да го инсталиран гентото и треба да го
маунтувам  na pr  /dev/hda3   vo  /mnt/gentoo
i dev/hda1 vo /mnt/gentoo/boot па после да го chroot увам
ама цело време вика
/dev/hda3 already mounted or /mnt/gentoo busy.


Дали некој има појма што му е. И дали може да има
врска шо имам Nforce2 so AthlonXP


----------------------------------------------
Шо ми требеше воа.


More information about the Ossm-members mailing list