[Ossm-members] Mozilla-1.8 ...

novica at bagra.org novica at bagra.org
Tue Aug 16 11:59:25 UTC 2005


Значи, уште еднаш, местата за преземање:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla1.8-l10n/
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/nightly/latest-mozilla1.8-l10n/

ВАЖНО, НАЈВАЖНО:
Сите луѓе што можат да си дозволат да симнат или пак можат
од негде да ги земат овие билдови, и се волни да ги
тестираат, нека го направат тоа што е можно побрзо. Имаме
некој рок во кој што може да се прават поправки во
преводот. 
Рачунајте дека откако ќе искочат официјалните 1.5 сите
наредни bugfix верзии ќе бидат со забрана за менување на
преводот. Значи се што сакаме да се поправи на еден или
друг начин, треба да се направи во наредниве две недели.
Исто, во ТБ треба да се тестира дали и како работи
spellcheck за македонски јазик. Зборовите што се ставени да
се користат како речник, не се подновени одамна, па ако
некој има некој список на зборови за да го дополниме овој,
сега е времето да го извади од компјутер.

Забелешките за преводите пожелно е да одат на 
http://slobodensoftver.org.mk/flyspray/.

Ако не таму, тогаш на оваа листа во тредот што ќе го
отворам после оваа порака и само таму, за луѓето што не
сакаат да следат да можат да го филтрираат тоа.

-- НовицаMore information about the Ossm-members mailing list