[Ossm-members] ГИМП на македонски

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Fri Aug 19 09:28:15 UTC 2005


Вака, треба мала помош од членовите на листава. Кој прати знае дека ГИМП 
е целосно преведен на македонски. Работата е што има еден мал проблем. 
Во главниот прозорец на ГИМП второто мени кое што на англиски е „Xtns“ 
односно „Extensions“ кај нас би му дошло „Проширувања“, арно ама овој 
збор е предолг и го расипува изгледот на главниот прозорец на ГИМП. Со 
Владо не можевме да решиме кој збор да го ставиме наместо овој и дали да 
ставиме само „Прошир.“ на пример... Затоа ни се потребни вашите предлози.

Фала.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list