Re: [Ossm-members] [l10n] Firefox/Thunderbird 1.5 - забелешки за преводите

Igor Stamatovski assyst at on.net.mk
Wed Aug 31 00:41:34 UTC 2005


Rev 0.2

ФФ 1.0+

1. На почетниот прозорец на инсталацијата
Бидејќи сега стои : Строго се препорачува да ги напуштите сите активни 
Windows програми пред
   да продолжите со инсталација.

А подолу може да стои: Кликнете „Откажи“ за да ја прекинете 
инсталацијата и потоа исклучете ги активните
програми.

2. На екранот после сопствен тип на инсталација, при изборот на 
додатните компоненти, во описот на компонентите
за 2. и 3. опција речениците не почнуваат со голема буква.

3. Повторно има грешки при креирањето на кратенките, $СТРИНГ$.

4. Не си го сменил секаде Работи на Гецко, зошто? Нека бидат или Геко 
или Gecko.


ТБ 1.0+

1. Не се гледа ништо после Дробредојдовте во Mozilla остатокот е во друг 
ред и не се чита.
2. Ајде нека се синхронизираат преводите на почетниот екран на двата 
инсталатора, може?
3. На вториот екран (при избор на опции), премногу си ги синхронизирал, 
стои Прелистувачот, не треба Клиентот за е-пошта?
4. Кај одбирање на дополнителните опции, повторно во описот на Агентот 
за контрола на квалитет, реченицата ти почнува со мала буква.
5. На истиот екран од претходно името на производот e Thunderbird , нели 
е Тандрбрд и Фајрфокс? Што е сеа ова?
6. Повторно па агентот за контрола на квалитет, но тоа не е 
локализациски проблем.
7. Ми пукна со XML грешка во XUL-от кај $Mesenger.DTD, сеа не гледам 
ништо :).More information about the Ossm-members mailing list