[Ossm-members] ЕДУбунту

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Sun Dec 4 01:11:17 UTC 2005


Излезе ЕДУБунту базирано на Бризи 5.10. Се работи за дистрибуција
наменета за училишта. За да добиеме македонско ЕДУбунту ни фали преводот
на gcompris. Gcompris е пакет составен од мали програмчиња за куцање,
цртање, математика итн. 

Значи треба да се преведе. Кој е заинтересиран, последната верзија на PO
датотеката се наоѓа на следнава врска:
http://cvs.gnome.org/viewcvs/*checkout*/gcompris/po/mk.po?rev=1.4

По преводот испратете ми ја за да ја качам во CVS.
-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list