[Ossm-members] yet another yuscii -> utf-8 convertor script

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Sat Dec 10 15:05:16 UTC 2005


> > Правам „уште еден yuscii во utf-8 конвертор“ кој работи со OpenDocument
> > фајлови.. иИи... како што дознав имало две варијанти на тоа yuscii
> > македонските фонтови.
>
> http://legolas.on.net.mk/convertor/
> кој ќе сака да го тестира :)
>
> Можно е да работи и со другите OpenDocument формати ама јас сум го пробал
> само со текст (.odt).

Глиша и Milos помогнаа во тестирањето, исправив неколку bug-ови и решив
некои ситуации кои не ги имав предвидено претходно.
би требало да е ок сеа...

уште малку тестирање, па ќе биде 1.0 :)


-- 
дамјан

         The computer revolution is over. The computers won.More information about the Ossm-members mailing list