[Ossm-members] KMyMoney превод

Aleksandar Balalovski aleksandar.balalovski at gmail.com
Fri Dec 16 00:50:46 UTC 2005


On Thursday 15 December 2005 15:10, Aleksandar Balalovski wrote:
> почнав да ја преведувам апликацијата за финансии KMyMoney. Мислам дека
> понатаму оваа апликација ќе може да се прилагоди за нашите книговодствени
> бироа, потоа би сакал некој економист Новица или било кој друг, да го
> лекторираат преведеното со оглед на тоа што има некои економски термини кои
> не знам како конкретно се преведуваат.
>
> Ај поздрав,
> уште 443 стринга имам

Се откажувам
Поради две причини

1. Нема кој да ми помага во текот на преводот (првпат деновиве уклучувам 
КБабел дома!) Единствено преведував во СК на маратонот во Есента...

2. Многу економски стручни термини

Продолжувам со мисионерска работа.


More information about the Ossm-members mailing list