[Ossm-members] predlog za izrabotuvanje recnik na makedonski jazik za poimi od oblasta na informatikata

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Fri Feb 4 07:54:37 UTC 2005


Bozidar Proevski wrote:

>  Ако може да се надоврзам, еве го праќам на листата овој мини-речник
>  што се изработува во текот на преведувањето на КДЕ. Речникот е
>  лекториран и има поминато првична редакција од доц. д-р Томислав
>  Треневски, проф. по современ македонски јазик на Катедрата за
>  македонски јазик, Филолошки факултет. Ова не значи дека ова е
>  финалната верзија, ама се средени доста работи...

Збиркава е одлична и се гледа дека поминала нез професионални прсти. 
Сепак, CD = CD?

dock, n. - док, пристаниште (за размислување)
dock, v. - вкотви
dockapp - вкотвена апликација

Кај беше кога прашував за овие работи? :-)More information about the Ossm-members mailing list