[Ossm-members] predlog za izrabotuvanje recnik na makedonski jazik za poimi od oblasta na informatikata

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Fri Feb 4 11:30:46 UTC 2005


On Friday 04 February 2005 08:54, Томислав Марковски wrote:
> Збиркава е одлична и се гледа дека поминала нез професионални прсти.
> Сепак, CD = CD?
Има шанси тоа да премине во ЦД...
Има шанси и други поими да се кирилизираат (по примерот на НАТО и сл.)

> dock, n. - док, пристаниште (за размислување)
> dock, v. - вкотви
> dockapp - вкотвена апликација
>
> Кај беше кога прашував за овие работи? :-)
Не знам :)

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list