[Ossm-members] Re: predlog za izrabotuvanje recnik na makedonski jazik za poimi od oblasta na informatikata

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Fri Feb 4 07:57:21 UTC 2005


Zlatko Trajceski wrote:

>  За ова default разгледував како го преведуваат соседиве и можам да
>  кажам дека сите словенски соседи (Бугарија, Србија и Хрватска) го
>  користат зборот подразбирано (подразбирливо?) и навистина мислам дека
>  е најблиску до оригиналот. Така предлагам да се користи тој превод, а
>  останатите преводи само во екстремни случаи кога не може да се
>  искористи горниот.

Апсолутно се согласувам.

More information about the Ossm-members mailing list