[Ossm-members] Во врска со FireFox

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Sat Feb 19 01:42:14 UTC 2005


Ок сега мислам дека овоа прашање ќе биде директно до Новица така да и од 
него очекувам одговор.

Значи мош некој знеа а некој не знае дека Mandrakelinux со наредната 
верзија како стандарден прелистувач ќе го користи FireFox.
Е сега за секој јазик се прави spec датотека и се праќа до mandrake 
cooker, а во тој spec е назначена страната од каде се земат xpi 
датотеките со превод. Страната е:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0/linux-i686/xpi/

па како може да видете нема mk-MK. Новица, кога ќе имаме готово xpi? 
Дали скоро или за подолго време? Дали кога ќе се преведе 100% (или веќе 
е преведен) ќе се смести во горе наведената патека??? Ако не прати ми го 
најновото xpi ќе го сместам на нет па да наведувам тамо во spec 
датотеката да траже кај што треба итн итн што се вика натамо е мое.

Поздрав Зоки.More information about the Ossm-members mailing list