[Ossm-members] Re: Некој вид на TheOpenCD на македонски јазик , дискусија за програми на дискот

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Sat Feb 26 01:25:09 UTC 2005


Новица Наков wrote:

>Arangel Angov напиша: 
>
>  
>
>>Musik [http://musik.berlios.de] - за музика
>>CDex [http://cdexos.sourceforge.net/] - за рипер
>>[http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/win32-beta/] - Добро познатиот
>>Mplayer. Да има и Виндоуз верзија :)
>>    
>>
>
>Уфо можеш да прашаш како се преведуваат овие, освен mplayer кој ваљда е со 
>pot/po? + ова доле?
>
>  
>
mplayer не работи со po, туку со plain text.
инаку за информација mplayer е преведен и тоа јас го преведував. така да 
нема да има многу работа само да се допреведат некои работи а не се 
многу. дури имав и правено rpm пакети кој се сеќава здравје кој не па 
здравје (беше објавено на linux.net.mk). Преводите се наогаат во секоја 
дистрибуција на mplayer, откако ќе се отпакува во help папката со име 
help-mk.

Поздрав Зоки.More information about the Ossm-members mailing list