[Ossm-members] Re: ОССМ известување: Некој вид на TheOpenCD на македонски јазик , дискусија за програми на дискот

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Sat Feb 26 13:08:59 UTC 2005


На 25 фев 2005 (петок), Новица Наков напиша:

> Кон ова би се додале и некои други кои во оваа дискусија овде треба да ги 
> одредиме. Значи концентрирајте се овде и дајте предлози. Предлозите за 
> апликација треба да ги исполнуваат условите: OSI approved лиценца или некоја 
> која е забележана како Free Software лиценца на GNU.org. Да подржуваат 
> локализација, пожелно gettext.

Хелоу  http://theopencd.softver.org.mk/ :)

Би било ептен-ептен-убаво со проектов покрај локализирање на останатите програми 
да може да се преведат и GPL лиценцата и текстови како "Cathedral and the
Baazar" и другите кои може да се најдат на opencd.

> - нешто за: слушање мп3, гледање филмови, цдрипер, пржач

Zinf за mp3.
VLCPlayer за пуштање филмови.

За снимање дискови нема квалитетна gui програма со отворен код - сум барал. 
Ова The_Gui личи на нешто но не е како што треба http://members.chello.at/bobby100/

Во секој случај:
http://theopencd.sunsite.dk/forum/index.php?c=4

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list