[Ossm-members] Re: ОССМ известување: Некој вид на TheOpenCD на македонски јазик

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Sat Feb 26 18:59:32 UTC 2005


On Saturday 26 February 2005 14:08, Georgi Stanojevski wrote:
>
> Хелоу  http://theopencd.softver.org.mk/ :)
>
> Би било ептен-ептен-убаво со проектов покрај локализирање на останатите
> програми да може да се преведат и GPL лиценцата и текстови како "Cathedral
> and the Baazar" и другите кои може да се најдат на opencd.
А што подобро како придружба на „Отвореното ЦД“ од првата македонска верзија 
на Кнопикс :) (или обратно е, аа?). Моментално може да го преземете 
од /home/bobibobi/.../KNOPPIX_V3.7-2004-12-08-MK.iso а за понатаму ако најдам 
некаде да го сместам...

Инаку лиценцата ГПЛ веќе се преведува...

Поздрав Боби

Р.Ѕ. Само преведените делови на КДЕ се на македонски...


More information about the Ossm-members mailing list