Re: [Ossm-members] Подесувања

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sun Jan 9 01:11:30 UTC 2005


On Sun, 9 Jan 2005 00:11:14 +0100, Ilija Iliev <strumjan at mol.net.mk> wrote:
> > Покрај „Поставувања" за „Settings" и „Постави" за „Set" има ли некој друг
> > предлог?
> Поставки а не поставувања.

Да се сложувам!!!

Кој упоребувал "подесувања" нека крене рака и нека се
подготви за јавно каменување!!!  :)

Мислам дека уште на првиот маратон или некое време
после него се договоривме за "поставки".

Ај да направиме еден фин речник за kbabel и alike програмите
за да се усогласиме веќе еднаш.
Ајде да се собереме и  да се договориме веќе еднаш. Фино е што
имаме две преведувачки банди едната предводена од: Боби и Зоки
и другата од Уфо и Томе, ама мора да ги базираме преводите на еден
стандарден речник!!! Инаку се е џабе и ќе се повторат проблемите што
сега ги има Боби, само на едно ниво погоре, преводите на КДЕ И ГНОМ 
ќе се разликуваат.

ПОЗДРАВ, Чомбе

п.с. извинете за посранова њин1251 кодна табела


More information about the Ossm-members mailing list