[Ossm-members] Re: Убунту... и уште нешто.

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Thu Jan 20 11:56:21 UTC 2005


Arangel Angov wrote:
> 10 = 100
> 
> Муабетот ми е дека нема што друго да напраиме освен да им кажеме да океј 
> е Мендрејк на пример инсталирајте го.

Муабетот е или да предложиме некоја дистрибуција што максимално ги 
искористува преводите на кои сме работеле до сега или да модифицираме 
некоја, да и додадеме ОпенОфис на македонски, ФајрФокс на македонски, 
спелчекер, речник, текстови...

Според мене вторава варијанта е многу подобра. Уште подобро би било ако 
неколку фирми донираат хардвер или некоја ситна пара за луѓето кои би се 
нафатиле да склопат таква дистрибуција.
--
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free 
our minds.More information about the Ossm-members mailing list