[Ossm-members] Re: ОССМ известување: Убунту за Македонија

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Jan 20 13:14:14 UTC 2005


На 20 јан 2005 (четврток), Игор Петрески напиша:

> ЦД-а на Елфаско, па ти да ги делат на пример со нареднито број на Елфаско.

Кое ќе искочи којзнае кога. 

Може на Златко идејата, само да се искористи нивниот простор неколку саати во 
текот на денот (12-14) да попие кафе некој од нас со нив и заинтересираните 
студенти (а би се заинтересирале од плакатот) да дојдат да си земат и да
направат муабет евентуално. 

Чомбе ти си елфасковец немораш ни кафе да пиеш? :)

> пратат до наставниците по информатика, денес утре ќе направам математика 
> колку тоа ќе чини и веројатно ќе ги покријам трошоците, а убаво би било 

Средните училишта веќе имаат инсталирано на сите компјутери Suse (заедно со
Windows). Нема поента да им праќаш кога веќе имаат инсталирано, треба да ги
натераш да го користат. 

А на 30 професори по информатика (баш тие што изгледаа најзаинтересирано) им 
го поделивме и Слободниот диск со да речам најекспонираните и најквалитетни 
слободни програми за широка употреба за windows + убави текстови за 
слободниот софтвер. Нема никаква повратна информација. :)

Значи само со праќање/давање на работи неможеш да ги натераш професориве.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list