[Ossm-members] ОССМ известување: Убунту за Македонија

Игор Петрески igor at pcinfo.com.mk
Thu Jan 20 10:01:07 UTC 2005


Новица Наков wrote:


> 
> Уште еднаш, други идеи се добредојдени.
> 
> 

- За по факултетите, посебно за ЕТФ најдобро е да се дадат одреден број 
ЦД-а на Елфаско, па ти да ги делат на пример со нареднито број на Елфаско.
- Истото може и со Визија од Корчагин
Во РМ има околу 100 средни училишта, ги имам сите адреси, може да се 
пратат до наставниците по информатика, денес утре ќе направам математика 
колку тоа ќе чини и веројатно ќе ги покријам трошоците, а убаво би било 
тоа да го добијат и со пропратно писмо.
- пред да се почне со делење да се направи пресс
-- 
Igor Petreski, Editor in Chief
- -------------------------------------------------
PCInfo+, Macedonian IT Magazine
Vasil Gjorgov, 39 baraka 2
1000 Skopje
Macedonia
tel. +389 2 3216356
http://www.pcinfo.com.mkMore information about the Ossm-members mailing list