[Ossm-members] Пак Гном

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Jan 27 17:58:58 UTC 2005


Флајспрејот работи [http://www.slobodensoftver.org.mk/flyspray]. Од 140 
луѓе на листава нема ли никој што користи Гном за да прати извештај за 
грешки?

Направив пакет од македонските .po датотеки. Можат да се проверуваат и 
со било кој уредувач а може и да се компајлираат и да се тестираат преку 
апликациите доколку имате Гном 2.9.4.

Пакетот можете да го симнете од  тука: 
http://users.ossm.org.mk/~ufo/gnome/po_mk-gnome_2.10.tar.gz
За апдејти тука: http://l10n-status.gnome.org/gnome-2.10/mk/index.html

Како да го ставите новиот превод и да го тестирате преку апликациите?

# msgfmt -o пакет.mo пакет.mk.po
# su
# cp пакет.mo /usr/share/locale/mk/LC_MESSAGES/ - ако веќе постои 
пакет.mo правите оуверврајт

Рестартирање на апликацијата или одјава и толку.
More information about the Ossm-members mailing list