[Ossm-members] Re: ubuntu - prva berba :)

Nikola Vanevski nvanevski at gmail.com
Fri Jan 28 09:07:33 UTC 2005


> 
> Корисниците на оперативниот компјутерски систем линукс од вчера бесплатно
> може да ја набават убунту-верзијата. Во Скопје има копии во книжарниците
> "Табернакул", "Или-или", "Три", "Мисла" и "Аз-буки" и во редакцијата на
> студентското списание "Елфаско". Низ републиката комплетот од два диска ќе
> биде дистрибуиран во текот на неделава на Штуловиот универзитет,
> гимназијата "Добри Даскалов" од Кавадарци и во Битола кај групата корисници
> на Линукс, "Лугола". Акцијата ја спроведува организацијата "Слободен
> софтвер Македонија".
> (В.В.А)
> 

Ако ова помине како што треба (а поминува), истото може да се спроведе
и со ОпенЦД ....

-- 
Nikola Vanevski
Postpaid Billing Software Engineer
Cosmofon MTS.AD. - Skopje
GSM +389 75 400 322
Tel. +389 22 441 300


More information about the Ossm-members mailing list