[Ossm-members] Проблеми со локалето на KDE во Slackware

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Tue Jul 26 01:25:11 UTC 2005


Имам уште еден проблем што некако не можам да го решам. КДЕ не сака да 
работи на македонски иако се е поставено како што треба сепак не работи. 
Се што имам gtk апликации кои ги користам како што се gimp, firefox и 
thunderbird работат на мак без никаков проблем. Од друга страна КДЕ 
нејќе да пее. Вчера ги ставив преводите на Gimp во 
/usr/share/locale/mk/LC_MESSAGES/ и веднаш проработи на мак. КДЕ нејќе 
ни на чуе.
Некакво чаре?

Поздрав Зоки.More information about the Ossm-members mailing list