[Ossm-members] Re: Проблеми со локалето на KDE во Slackware

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Tue Jul 26 18:26:32 UTC 2005


На 26 јул 2005 (вторник), Зоран Димовски напиша:

> /usr/share/locale/mk/LC_MESSAGES/ и веднаш проработи на мак. КДЕ нејќе 

http://mirror.on.net.mk/slackware-current/slackware/kdei/kde-i18n-mk-3.4.1-noarch-1.tgz

Пакетов го инсталираш.

Control Center -> Regionality -> Country and Language -> Add Language ->
Македонски.

Вака не ти функционира?

(Можеби менијата во Control Center не се викаат баш така пошто ги
преведувам од македонски на англиски.)

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list