[Ossm-members] Проблеми со локалето на KDE во Slackware

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Wed Jul 27 01:55:36 UTC 2005


Дамјан напиша:

>>Имам уште еден проблем што некако не можам да го решам. КДЕ не сака да
>>работи на македонски иако се е поставено како што треба сепак не работи.
>>    
>>
>
>Што е тоа „се е поставено како што треба“?
>И што е тоа „сепак не работи“? Се излежава во кревет цело време? Бара повеќе 
>пари? Си го губи времето на IRC?
>
>  
>
>>Се што имам gtk апликации кои ги користам како што се gimp, firefox и
>>thunderbird работат на мак без никаков проблем. Од друга страна КДЕ
>>нејќе да пее. Вчера ги ставив преводите на Gimp во
>>/usr/share/locale/mk/LC_MESSAGES/ и веднаш проработи на мак. КДЕ нејќе
>>ни на чуе. Некакво чаре?
>>    
>>
>
><Just a wiiilld guess>
>да не ги ставаш и KDE преводите во /usr/share/locale??
>Пошто треба да се стават во /opt/kde/share/locale
></Just a wiiilld guess>
>
>
>  
>
:) твојата луда претпоставка е точна е точна но сепак не доволно за да 
проработи :)
мислам дека целата финта зошто не беше на македонски е до entry.desktop, 
charset и flag.png
ова ја реши целата работа (мислам).


More information about the Ossm-members mailing list