[Ossm-members] Re: Debian-3.1r0

Zlatko Trajceski zlat at bagra.org
Tue Jun 7 22:49:14 UTC 2005


Arangel Angov напиша:
> 
> Иако Гном 2.8 е доста добра работна околина (ја барем уште ја користам), 
> стварно ја претераа. Готови се више, Убунту ќе ги изеде скроз.

И двата имаат малку поинаква намена, еднион (Убунту) е повеќе нафуран на 
десктоп, а другиот (Дебиан) повеќе на сервер програмите.


Си видел некаде во развојните планови на Убунту дека работат на 
подобрување на Апачи или слично:

http://udu.wiki.ubuntu.com/UbuntuDownUnder/BreezyGoals

Серверските програми ги земаат од Дебиан - така се надополнуваат.
More information about the Ossm-members mailing list