[Ossm-members] Re: Debian-3.1r0

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Jun 7 23:12:06 UTC 2005


Zlatko Trajceski напиша:

> И двата имаат малку поинаква намена, еднион (Убунту) е повеќе нафуран 
> на десктоп, а другиот (Дебиан) повеќе на сервер програмите.


Добро у контекст на она што го напиша Дамјан искоментирав. Дебиан со 
Гном 2.8 е наменет за работна површина у секој случај. :) И работи 
супер, без заебанции.. :)

Што се однесува за Убунту за сервер, гледам овие „Сервер тим“ си си 
наставале доста работи у тоа викито.


-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list