[Ossm-members] Re: Debian-3.1r0

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Jun 8 09:02:01 UTC 2005


Arangel Angov напиша:
> 
> 
> Ти си ненормален бе. :))) Убунту инсталирам на дете што трет пут работи 
> на компјутер и се снаоѓа ко цел живот да работел на него. Иначе со 
> Убунту не доаѓаат никакви посебни алатки со ГУИ освен „gnome-system-tools“.
> 
> За подигнувањето, можеш да ги исклучиш сервисите или да им напраиш chmod 
> -x и нема да ти се подигнуваат. Стандардно сите се подигнуваат, тоа е 
> малце глупо, им фали на „gnome-system-tools“ еден менаџер за сервиси.
>
Можеби на Гном му фали, ама Убунту-Кубунту си имат бут менаџер и се вика 
BUM. http://www.marzocca.net/linux/bum.html
Може и преку Synaptic да се симне.


More information about the Ossm-members mailing list