[Ossm-members] libGL

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Jun 15 23:06:02 UTC 2005


> libtool: link: `/usr/lib/gcc-lib/i486-slackware-linux/../../libGL.la' is
> not a valid libtool archive
>
> Slackware 10.1, KDE 3.4.1. XOrg 6.8.1
> Koj paket treba da go instaliram i ako znae nekoj od kade da go simnam
> posto prevrtev se sto znaev od mirror-i nisto ne najdov.

што компајлираш? 
овој фајл изгледа по грешка фали од x11 пакетите, а наводно го има во nvidida 
драјверите на пр. (хмм го нема кај мене)...

иначе изгледа се работи за грешка нешто да го бара фајлот in the first 
place... така да не е лошо да пријавиш тоа.
http://lists.debian.org/debian-x/2004/09/msg00112.html
http://www.mail-archive.com/xfree86@xfree86.org/msg18483.html

Но пошто е обичен текст фајл можеш да го направиш рачно...
http://www.linuxpackages.net/forum/viewtopic.php?t=9894

-- 
дамјан

            There's no place like ~More information about the Ossm-members mailing list