[Ossm-members] ОССМ известување: НСИО*

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Mon Mar 14 17:58:42 UTC 2005


> НСИО == Национална стратегија за информатичко општество.
...
> Во суштина сметајте го ова за
> некаков повик за дискусија, иако лично мислам дека и оссм и ние сите тука
> многу малку можеме да влијаеме на оваа работа - но да не бидам песимист. ;)

Пошто осеќам дека никој не ни помислил да ја побара на интернет стратегијата, 
сепак еве ја за тие што ги интересира:
http://www.mango.org.mk/mk_news_detail.asp?id=1352

Ова е нацрт стратегијата, во моментов „Слободен Софтвер“ спрема и некој 
официјален став во врска со нацрт стратегијата... но ако има некој нешто да 
каже нека не ќути.

-- 
дамјан

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?More information about the Ossm-members mailing list