[Ossm-members] Re: Банери за Фајрфокс на македонски ��

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Mar 26 12:15:01 UTC 2005


Georgi Stanojevski wrote:

> http://mozilla.softver.org.mk/firefox/baneri/baneri.html
>
>Ако некој сака да направи други ајде. 
>И последниот(или друг голем) некој ако сака да го направи подобар пошто ако 
>јас го правам во RGB изгледаат буквите супер ама е голем околу 50 кила, вака 
>шашаво изгледа ако со индекс бои го направам за да му ја смалам големина.
>  
>

Добри се, супер се.

>1. Дали во кодот за исечи/залепи да стои врска кон getfirefox.com или да
>направиме бројач кај нас па после он да носи кон getfirefox? 
>  
>

Да, смени ја врската во www.getfirefox.com. За бројач, ако не те мрзи, 
само прво смени ја адресата.

>2. Дали во кодот за исечи/залепи да стои апсолутна патека до банерите на
>нашиот сајт или да охрабруваме да ги ставаат кај себе?
>  
>

Нека стои патеката до нашиот сајт, за 16кб нема потреба кај нив да 
копираат.


-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list