[Ossm-members] Re: standardiziran recnik

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Mon May 2 22:14:57 UTC 2005


На 01 мај 2005 (недела), Bozidar Proevski напиша:

> http://mkde.sourceforge.net/recnik.html

Одлично. Еве јас ги споив сите три речници во еден да ги усогласиме
различните термини + додадов и колку што можев да извадам карактеристични 
зборови од преводот на WindowsXP.


http://glisha.softver.org.mk/ueb/datoteki/recnik/recnik.html


Зборовите што ги немаше во сите три си се ставени, тие што ги имало двојно
и биле исти се разбира си се оставени. Тие што беа различни се црвени. 

Може Боби такви (со варијантите) да ги однесе кај професорот да пресече? :)


Инаку тука се и посебно зборовите што ги вадев од WindowsXP.
http://glisha.softver.org.mk/ueb/datoteki/recnik/windows.txt

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list