[Ossm-members] Re: Zaednichki rechnik (peglanje konflikti)

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu May 5 17:50:40 UTC 2005


Georgi Stanojevski напиша:

>Денеска со Новица испеглавме уште неколку зборчиња и додадовме нови
>конфликтни. :)
>http://glisha.softver.org.mk/ueb/datoteki/recnik/recnik.html
>
>1. account - сметка(KDE,GNOME), пристап(Mozilla), досие(Windows)
>   Го додадов "пристап". Во зависност од контекстот ваљда е боље да
>   биде:
>    - user account - корисничко досие
>    - jabber account - џабер пристап
>  
>

Каде бе? Во КДЕ и Гном е сметка (корисничка сметка) а во Виндоуз досие и 
ние досие да употребуваме а? Сметам дека во Гном и КДЕ е соодветен 
преводот, го има и во Федора и Мандрива. „Досие“ може да го користат во 
Виндоуз ако сакаат...


-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list