[Ossm-members] Re: Zaednichki rechnik (peglanje konflikti)

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Mon May 9 07:15:36 UTC 2005


Georgi Stanojevski напиша:

>  Беше 3:1 за избери(KDE,Mozilla, Windows) наспроти одбери(Gnome),
>  пошто се и двете правилни преовлада мнозинството.

Не се и двете правилни, треба „одбери“. Немојте на своја рака да 
одлучувате помеѓу две опции, не случајно стои „одбери“ во Гном.
„Избери“ имаше некакви неправилности поради префиксот „из-“, барем 
според стручното лице кои ми го кажа тоа.

Поздрав
More information about the Ossm-members mailing list