[Ossm-members] Re: Firefox 1.0.4

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Thu May 12 13:16:44 UTC 2005


> > се бара да пријавите само проблеми кои не постоеле во 1.0.3!!
>
> Уште ли не се направи некој update систем? Секои две недели да го симињаш
> целиот ебан Фајрфокс ради некои закрпи не многу луѓе може да си дозволат
> особено кај нас. :(
>
> Ова ажурирањево е огрооомен минус за Фајфрокс.

имаш некоја попаметна идеја??

бинарни patch-еви постојат, но тоа решение ќе предизвика повеќе проблеми него 
што ќе реши.

на пр. имаш firefox искомпајлиран од страна на mandriva, за него автоматски не 
работи било кој бинарен patch од mozilla.org сајтот. Меѓутоа firefox-от преку 
својот update механизам сепак ќе види дека има некои patch-ови и ќе проба да 
ги аплицира.. аnd then what??

-- 
дамјан

            Give a man a fish and you feed him for a day;
     teach him to use the Net and he won't bother you for weeks.More information about the Ossm-members mailing list