[Ossm-members] yet another yuscii -> utf-8 convertor script

Milos Stolic misoss at gmail.com
Mon Nov 28 19:41:07 UTC 2005


Дамјан напиша:
> Правам „уште еден yuscii во utf-8 конвертор“ кој работи со OpenDocument
> фајлови.. иИи... како што дознав имало две варијанти на тоа yuscii
> македонските фонтови. 
> Кои се тие и што е разликата?
> И од кај може да ги симнам (сега го имам MAC C swiss)?
> 
> И имаат ли некое име на распознавање? 
> makscii и makscii-alt??
> 
> 
 >

Има два типа на yuscii фонтови, се разликуваат во тоа како се пишуваат 
буквите како ш (со или без шифт). Mak_swiss е од „другата“ група.
Ќе правиш макро за ОО или засебна апликација?

-- 
Милош
Always remember you're unique, just like everyone else.
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: MAK_S_N.zip
Type: application/octet-stream
Size: 19761 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20051128/62b730f0/attachment.obj>


More information about the Ossm-members mailing list