[Ossm-members] l10n: tab, јазичие или лист ( ливче )

Новица Наков novica at bagra.org
Sun Oct 9 15:13:09 UTC 2005


КДЕ преводот има една иновација: „tab“ е преведен како „ливче“.

Ова ми делува како симпатичен превод. Што мислите да се смени „јазиче“ од 
ФФ/ТБ во „лист“ или „ливче“?

Мене додуше, „лист“ повеќе ми се допаѓа. Таа демунитивна форма и кај „јазиче“ 
не ми се допаѓа.


-- 
Новица

There is no patch for stupidity.More information about the Ossm-members mailing list