[Ossm-members] Re: веб страна, постер... (Преведувачки маратон бр. 3)

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Sep 1 19:46:40 UTC 2005


Bozidar Proevski wrote:

>И за крај, како е правилно „Чикаго“ или „Шикагоу“, „Вашингтон“ или 
>„Уошингтн“ (знам дека го тупам ама тоа у-то ми пречи)
>  
>

Вашингтон си е Вашингтон, Чикако си е Чикаго. Оупенофис си останува 
Оупенофис додека некој не даде некој подобар предлог (а тоа е нешто што 
според мене е невозможно пошто и нема каков друг предлог да се даде, тоа 
е тоа). Сигурно нема да пишеме Опенофис.

И пак почнувате да се фаќате за она, „абе не ми звучи убаво...“. Доста 
со тоа, не е важно да ви звучи убаво, важно е да биде правилно и да 
имаме како да го напишеме а тоа е „Оупенофис“.

-- 
Арангел Ангов
Слободен софтвер Македонија
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk
More information about the Ossm-members mailing list