[Ossm-members] Re: веб страна ( Преведувачки маратон бр. 3)

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Thu Sep 1 23:06:31 UTC 2005


On Thursday 1 September 2005 21:46, Arangel Angov wrote:
> Вашингтон си е Вашингтон, Чикако си е Чикаго. 
Не е според правописот (ако одиме стриктно според правописот). Oва го 
разговарав со лекторката пред да пишам. Јас сум попрво за „Отворена 
канцеларија“ отколку за „ОупенОфис“


> Оупенофис си останува 
> Оупенофис додека некој не даде некој подобар предлог (а тоа е нешто што
> според мене е невозможно пошто и нема каков друг предлог да се даде, тоа
> е тоа). Сигурно нема да пишеме Опенофис.
>
> И пак почнувате да се фаќате за она, „абе не ми звучи убаво...“. 
На крајот на краиштата, како сакате...

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list